Inspiration och tips inför företagets konferensresa

Nytt år innebär nya tag och nya möjligheter för företag att satsa framåt och mot nästa nivå. För att motivera medarbetare och väcka kontoret till liv kan det vara bra att lämna lokalerna. Lämna den vardagliga arbetsmiljön till förmån för nya inspirerande miljöer och sammanhang. En upplyftande kick-off eller företagsresa kan då vara energiinjektionen som arbetslaget behöver.

Ett sådant event kan varieras på många sätt och självklart skräddarsys utifrån verksamhetens behov och förutsättningar. Oavsett om du vill fokusera på samarbete, kommunikation, ledarskap eller kompetensutveckling är ett event med rätt tema utvecklande och leder garanterat arbetslaget framåt.

En lyckad konferensresa ska detaljplaneras

För att arrangemanget ska bli lyckat krävs rätt planering. Det är viktigt att fundera över ett passande upplägg och presentera ett tydligt program. Först när du vet mer om vilka aktiviteter arbetsgruppen kommer att ägna sig åt under resans gång kan du börja undersöka vilka anläggningar, miljöer och resmål som skulle kunna passa sammanhanget. Till detta hör naturligtvis att undersöka förutsättningarna för övernattningar, lokalernas storlek och utbudet av passande kringaktiviteter. Allt detta kan vi på Motivation Service. Ge oss dina önskemål så kommer vi med ett väl genomtänkt förslag till din konferensresa.

Prioritera personalvård

Personalvård är ett viktigt inslag, framförallt för företag som både vill utveckla och belöna medarbetare. I dessa fall passar incentiveresor bra. Äventyrliga aktiviteter skapar goda förutsättningar för de anställda att stärka relationerna till varandra under helt nya omständigheter. Naturligtvis går det att kombinera både personalvård och konferens. I dessa fall säger regelverket att sex timmar per dag eller 30 timmar i veckan ska ägnas åt arbete eller möten.

Äventyr eller avslappning?

Vilken form av incentiveresa skulle passa din personalgrupp bäst? Vid den här tiden på året kan till exempel skidresor eller vandringsresor vara ett alternativ. Naturligtvis väljer också många företag att styra kosan mot mer solsäkra destinationer. Om de anställda behöver slappna av kan en spa-anläggning vara ett bra alternativ. 

Vad motiverar dina medarbetare?

Undersök behoven på din arbetsplats och kontakta sedan oss på Motivation Service. Vi är experter på motivations-, belönings- och lojalitetsprogram och kan skräddarsy ett upplägg för just dina behov. Om du är osäker på vilken form av program som skulle passa så kan vi på Motivation Service naturligtvis hjälpa till även med detta. Mer information hittar du alltid på vår webbplats.